Budimpešta 2 noćenja 2018
Budimpešta dva noćenja
OD 75eur
Avio Karte

AVIO KARTE

Live a happy life

Putujte sa nama

ŠOPING U BEČU
Parndrof 30 €
SCS 40 €

ITALIJA -LETOVANJE

Arrow
Arrow
Slider

MEKSIKO

Meksiko Siti + Playa Del Carmen + Isla Mujeres

16 dana – avio

02.11 – 17.11.2018.

16.11 – 01.12.2018.

01.02 – 16.02.2019.

15.02 – 02.03.2019.

22.03 – 06.04.2019.

Meksiko je država koja se nalazi u južnom delu Severne Amerike, između SAD na severu, Meksičkog zaliva na istoku, Belizea i Gvatemale na jugu i jugoistoku i Tihog okeana na zapadu i jugozapadu.

Meksiko je deo Severnoameričkog kontinenta, dok se njegov južni deo smatra delom srednjoameričke prevlake. Meksiko ima površinu od 1.972.540 km², dužina morskih obala je 12.540 km. Najveći deo Meksika je visoravan oivičena visokim planinama Zapadne, Istočne i Južne Sijera Madre. Severni deo Meksika je ujedno i najširi deo teritorije Meksika. Tu se pružaju planinski lanci Zapadna Sijera Madre i Istočna Sijera Madre, koji između sebe zatvaraju središnju visoravan Mesetu. Tu se još nalaze i vulkani Nevado de Toluka (4.578 m),Popokatepetl (5.452 m), Orizaba (5.700 m) i dr. U južnom delu Meksika nalazi se dolina reke Balsas koju sa juga zatvara gorje Južna Sijera Madre i gorje Čiapas. Meksiku pripadaju dva poluostrva: Jukatan na istoku i Kalifornija na zapadu. Najveće reke u Meksiku su Santijago i Balsas. U središnjoj zavali nalazi se nekoliko jezera: Čapala, Kuiceo i druga. Najveći gradovi Meksika su Grad Meksiko sa svojim satelitom Ekatepek de Morelos, Gvadalahara, Puebla, Sjudad Huarez, Tihuana, Monterej i Leon.

Ciudad de Mexico (Meksiko Siti) 

Svoj glavni grad Meksikanci najčešće nazivaju México ili El D.F.(“El De Effe”). Dakle, kad se kaže Meksiko, uobičajeno je da se to odnosi na grad, kad piše Mexico D.F. – Distrito Federal reč je o federalnom distriktu Federalne države Meksiko. Mnogo ređe, i gotovo isključivo u službenim dokumentima se spominje La Ciudad de México. Zemlja, odnosno država Meksiko je dobila ime po glavnom gradu ali je njeni stanovnici retko nazivaju México, uglavnom kažu La República ili jednostavno La Patria (Domovina). U svetu se često, pogrešno, koristi engleski naziv Mexico City. 

Grad Meksiko je podijeljen na 16 gradskih krugova: Álvaro Obregón, Azcapotzalco, Benito Juárez, Coyoacán, Cuajimalpa, Cuauhtémoc, Gustavo A. Madero, Iztacalco, Iztapalapa, Magdalena Contreras, Miguel Hidalgo, Milpa Alta, Tláhuac, Tlalpan, Venustiano, Carranza i Xochimilco.

Zahvaljujući svom dosta visokom položaju grad se nalazi u području umerene klime. Prosječna godišnja temperatura iznosi 16,5 stepeni celzijusa, a prosecna kolicina padavina je 894 milimetara. Najtopliji mesec je maj s prosekom od 18,6 stepeni celzijusa, a najhladniji decembar i januar sa 13,8 stepeni celzijusa.

Grad se smestio na južnom kraju 60 km duge i 100 km široke Meksičke doline koja se nalazi na prosečno 2.308 m nadmorske visine i sa tri strane je okružena brdima, između ostalog sa vulkanima blizanicima Popocatepetl i Iztaccihuatl kao i sa Sierra Nevadom. Federalni distrikt ima površinu od 1.479 km². odručje metropole „Zona Metropolitana de la Ciudad de Mexico“, u kojeg pored glavnog spadaju još i 34 druga grada i okoline, ima površinu od 4.986 km². Ovo je područje koje podseća na udubljenje koje je već vekovima središte zemlje, davno pre nego što je moglo biti i reči o nekoj meksičkoj naciji. Dolina je nekada bila ispunjena nizom jezera ali su ih Španci uglavnom isušili. Hteli su smanjiti opasnost od poplava nakon letnih kiša, i povećati površinu za naseljavanje. Međutim, teren je u gradu još uvek mekan pa grad Meksiko tone godišnje oko 25 cm.

KANKU

Kankun se nalazi na obali Karipskog mora, na poluostrvu Jukatan, u saveznoj državi Kintana Ro u jugoistočnom Meksiku. Kankun je poznato turističko mesto širom sveta, za njega se kaže da je ‘’grad koji nikad ne spava’’ i u njemu živi malo manje od 900 hiljada stanovnika iako je pre 40 godina ovaj grad brojao svega 120 stanovnika! Mesto se sastoji iz dva odvojena dela, koja su potpuno različita: gradske i hotelske zone. Godišnje u Kankun stigne oko 4 miliona ljudi, koji se smeste u neke od mnogobrojnih hotela, koji su smešteni u hotelskoj zoni, koja je duga 20 km, ima oblik broja 7 ,a sa kopnom je povezan mostovima. U njoj se nalaze ruševine El Rej, jedan od ostataka civilizacije Maja.

Sa maksimalnom dnevnom tepmeraturom od 32 stepena leti, tirkizno plavim morem i belim peskom, i ludim noćnim provodom, predstavlja ‘’nešto najbliže što se može prići raju’’.

Bez obzira da li išli u neki od luksuznih hotela, ili u one hotele sa manje zvezdica, nećete imati problema, jer je u svim hotelima savšena usluga, a gost i čistoća su im na prvom mestu.

Tržni centri sadrže opremu najpoznatijih svetskih proizvodjača,a suveniri koštaju i do 10 dolara.

Pored toga što je noćni provod nezaboravan, ni danju Vam neće biti dosadno. Skijanje na vodi, golf i teniski tereni, ronjenje, kajak, kokteli, druženje sa delfinima i alkulama, učiniće Vam dan možda i zabavnijim od noći.

Iako se grad nalazi na udarnom području uragana, samo su uragan Gilbert (1988) i uragan Vilma (2005) zapravo udarili u Kankun Uragan Vilma je napravio štetu izmedju 5 i 8 milijardi američkih dolara, odnevši sa sobom 3 žrtve i ostavivši 13 km plaže svedenih na gole stene.

Čičen Ica (Chitzen Itza)

Najveći, najpopularniji, najpoznatiji… Mnogo je superlativa potrebno da bi se opisao centralni grad civilizacije Maja. Ovo svetililšte godišnje privlači preko 1.5 miliona turista. Nalazi se na UNESCO-voj listi spomenika od izuzetne važnosti a građevina ‘’El Castillo ’’ je 2007. Godine proglašena za jedno od novih 7 svetskih čuda. Priča koju ovo neverovatno mesto krije I genijalnost Majanskih neimara i astronoma ostaviće Vas bez daha.

Nacionalni park Tulum

Nacionalni park Tulum domaćin je istoimenom gradu Maja, a prevedeno značenje grada je zid. Opasan sa tri strane zidinama visokim 6 metara, sa 5 kapija, dok je sa četvrte strane otvoren prema moru, ovaj bivši grad predstavlja izuzetak, s’ obzirom da Maje svoje gradove nisu branile zidinama. Sveto jezero Senota nalazi se u blizini severnog zida, odakle su stanovnici grada dobijali pijaću vodu, dok se na jugozapadnom i severozapadnom delu zida nalaze kule osmatračnice. Ovaj grad izgradjen je od kamena sa ovih prostora pre 4.00 godina, i u to vreme je u njemu živelo 10.000 stanovnika.Najveća gradjevina grada je Zamak koji sadrži figure i maske božanstava koje simbolizuju Veneru i zalazak Sunca. Hram sa dobro očuvanim freskama privlači pažnju turistima. U podnožju grada nalazi se nekoliko manjih plaža,a sa najviše tačke grada pruža se neverovatan pogled na Karibe.

Coba ruševine – Ove izolovane ruševine, kilometrima udaljene od civilizacije, ostaci su jednog od najvećih gradova Maja. Obgrljene džunglom sa svih strana predstavljaju nestvaran prizor dok se biciklom probijate do njihovih najudaljenijih tačaka. Arheološko nalazište se prostire na preko 80 km² a najviša piramida ovog kompleksa je Ixmoja na koju je penjanje još uvek dozvoljeno. 

Playa Delfines – Prelepa, nerazvijena, divlja plaža, sa koje se pruža nezaboravan pogled na hotelsku zonu Kankuna.

Fish spa Mexico – Masaža koju će Vam umesto čoveka, pružiti Garra Rufa ribica, poznatija kao ‘’Riba doktor’’, jer se ove ribica hrane mrtvim delom kože. Nežno otklanjajući mrtve ćelije iz spoljašnjeg sloja kože, bez dodirivanja unutrašnjih slojeva,ujedno proizvodeći mikro masažu koja aktivira cirkulaciju krvi i olakšava regeneraciju zdrave kože. Novi slojevi kože su nakon toga sjajni, glatki i zdravi. Masaža traje najmanje 30 minuta dok je Vaše telo postavljeno u udobnu fotelju, 150 Garra Rufa ribica će brinuti o Vašem telu, a postoji mogućnost masaže celog tela, gde oko 800 Gara Rufa ribica obavlja posao.

PLAYA DEL CARMEN

Meksičko odmaralište Playa del Carmen nalazi se na obali Karipskog mora, duž Rivijere Maja na poluostrvu Jukatan, u meksičkoj državi Kinta Ro. Playa del Carmen je mali, prijateljski grad koji leži direktno na dugim, belim, peščanim plažama prepunih palmi, naspram kristalno čistih plavih voda Kariba. Nekadašnje ribarsko selo je sada takozvani ’’raj Kariba’’ i savršeno mesto za odmor, ne samo za ljude koji traže dobar party i kupanje, već i za ronioce, surfere i morske ribolovce.

Sićušne prodavnice, koje su deo tradicije u svakom meksičkom gradiću, nude niz različitih proizvoda. Paralelno sa očaravajućim šetalištem duž plaže i svetionikom, koji je postao simbol grada, nalazi se Quinta Avenida (Peta Avenija), koja je prepuna prodavnica i mesta za izlaske. Bezbroj prodavnica stoji izmedju živopisnih restorana i prelepih barova, koji noću privlače kako turiste, tako i meštane. Barovi na plaži privlače ’’noćne ptice’’ u velikom broju sa svojim hladnim pićima i elektro muzikom. Nakon toga, party manijaci mogu provesti noć plešući pod zvezdama u klubu Blue Parrot.

Putovanje u Tulum, bivšu luku u naselju Maja, odlazak iz Playa del Carmen-a, i poseta kompleksu hramova Castillo, koji oduzimaju dah, izgradjenom na oštrim stenama pored tirkiznog mora, su nešto što stvarno treba videti…

Xcaret Eco theme park – Na samo sat vremena vožnje južno od Kankuna i 15 minuta od Playa del Carmen-a, nalazi se Xcaret, tzv ’’Meksički sveti raj’’, jedan od najpopularnijih Eko parkova na Rivijeri Maja. Legenda govori da su Maje ovo mesto koristile da se ovde kupaju kako bi očistili njihove umove i telo pre odlaska na obližnje ostrvo Cozumel, gde bi se divili boginji plodnosti, Ixcel.

Rio secreto – Spustite se rupu u zemlji u kojoj se nalazi drveće jutinga pod čudnim uglovima, a vinova loza prekriva svaki pedalj šume ispod, dok svetlo polako nestaje kako se Vaša tura spušta u srce Meksika. Prizor koji uliva strahopoštovanje, gde se stalaktiti naziru u dnu kako se spuštate sve dublje i dublje, dok na kraju ne skliznete u kristalno bistru vodu koja teče kroz lavirint. Nakon neodredjenog vremenskog perioda, pojavićete se na drugom mestu u šumi. Hodajte, plivajte, plutajte, pored neverovatnih znamenitosti, gde je razgovor zamenjen ćutanjem iz strahopoštovanja prema neverovatnoj snazi prirode.

MEKSIČKA HRANA

Meksička ishrana se može svesti na dve reči – ukusna i kalorična. Kukuruz, pirinač, pasulj, avokado i čili paprika su najčešći deo ishrane lokalnog stanovništva. Hrana se uglavnom konzumira uvijena u tortilju a karakteristično je to što ukusi variraju od izuzetno ljutih do slatkih, u nekim jelima se čak i mešaju. Najpoznatija jela su burito, fahita, naćos, ćuros, tamales I još mnoga druga. Meksiko ima dve velike pivare i nekoliko vrsta domaćih piva koja su fantastičnog ukusa a najpoznatija su: Korona, Sol, XX, Victoria i Modelo.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Budimpešta – Meksiko Siti

Sastanak i transfer grupe do aerodroma u Budimpešti. Let preko Amsterdama (ili nekog drugog evropskog aerodroma) do Meskiko Sitija. Dolazak u Meksiko Siti.Transfer do smeštaja. Noćenje.

2. dan: Meksiko Siti

Budimo se i krećemo u obilazak grada: Centro Historico, Centralni gradski trg Sokalo– mesto sa koga je pre vise od 400 godina iz područja prekrivenog jezerima nastao Meksiko Siti. Gradska katedrala, Palacio Nacional, Palacio des Bellas Artes, Avenida de Reforma, Parque Chepultepec. Slobodno popodne za samostalno upoznavanje jednog od najvećih gradova na Svetu.  Noćenje.

3. dan: Meksiko Siti – Xochimilco

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi poludnevni izlet do Xochimilco-a – plovećih pijaca u južnom delu Meksiko Sitija. Uživaćete dok se ploveći uskim kanalima budemo mešali sa mnoštvom boja raznovrsnog cveća, voća i povrća u ovom jednistvenom delu grada, proglašenom za deo svetskog kulturnog nasleđa od strane UNESCO-a. U nastavku dana svraćamo u gradsku oblast Coyoacan gde se nalazi i čuvena Plava kuća u kojoj je veći deo svog života provela Frida Kalo. Mesto koje svedoči o životu i tragičnoj sudbini ove nesvakidašnje umetnice.  Slobodno vreme za kupovinu suvenira.  Povratak do smeštaja. Slobodno vreme. Preporučujemo isprobavanje specijaliteta meksičke kuhinje – tacos, nachos, churos, burritos. Noćenje.

4. dan: Meksiko Siti – Teotihuacan

Nakon doručka, fakultativni odlazak u jedan od največih istorijskih centara Meksika i cele Latinske Amerike – Teotihuacan. U pratnji vodiča videćete i naučiti više o istoriji i nastanku Meksičke države, kako su naseljavani ovi prostori i kakvim su čudima graditeljstva lokalni narodi uspeli da izgrade dve neverovatne, i do dana današnjeg očuvane piramide od kojih je jedna posvećena Suncu  a druga Mesecu. Usput ćemo obići jednu od plantaži agave u okolini i videti kako se od ove biljke dobijaju tkanina, šampon i naravno tekila. Povratak u Meksiko Siti u večernjim časovima.  Noćenje.

 5. dan: Meksiko Siti – Isla Mujeres

Posle 4 dana u pravoj košnici glavnog grada Meksika, krećemo na karipsku obalu. Vodimo vas u mali raj za  prave hedoniste. Buđenje, pakovanje stvari i napuštanje soba. Transfer do aerodroma, let za Cancun i transfer do ostrva Isla Mujeres. Dolazak na Isla Mujeres u popodnevnim satima, smeštanje u hostel. Utapanje u atmosferu ovog malog karipskog raja. Noćenje.

6. – 8 .dan: Isla Mujeres

Imamo 3 dana za uzivanje i opuštanje u još jednom tropskom raju Meksičke obale. Udaljeno oko 30ak minuta vožnje trajektom od hotelskih resortova bučnog Cancuna, ovo ostrvo predstavlja pravo mesto za odmor i uživanje sa mladim ljudima, bekpekerima i avanturistima iz celog sveta. Imaćemo priliku da plivamo sa delfinima, idemo na snorkeling ili  ronjenje ili samo pijuckamo šarene koktele na prelepim plažama karipskog mora – izbor je vaš! 2 noćenja

8. dan: Isla Mujeres – Playa del Carmen

Budimo se i odjavljujemo iz smeštaja. Put nas dalje vodi do Playe del Carmen. Smeštamo se u sobe i nastavljamo u opuštenom ritmu da upijamo vibracije koje nam šalje Karipsko more. Noćenje.

9. dan: Playa del Carmen – Tulum

Buđenje i fakultativan odlazak do Tuluma. Gradić udaljen oko 60km od Playe del Carmen koji svedoči o prvom susretu španskih osvajača i domorodačkih, majanskih plemena. Obići čemo razrušeni grad Maja a posle toga ćemo otići na jednu od najlepših plaža na Svetu koja se nalazi ispod ovog grada i kojoj možete prići isključivo kroz arheološko nalazište. Garantujemo vam da će vam prizor koji tada budete videti oduzeti dah! Potpuno neverovatna mešavina boja karipskog mora, sitnog peska i zelenila koje nas okružuje. Ostavljamo dovoljno vremena za uživanje i kupanje u ovom raju na Zemlji. Povratak u Playu del Carmen u popodnevnim satima. Noćenje.

10. dan: Playa del Carmen – Chichen Itza

Buđenje i fakultativni, celodnevni izlet do još jednog spomenika zaštićenog od strane UNESCO-a – Chichen Itza. Upoznaćemo se sa jednom novom kulturom i nasleđem naroda sa meksičkog poluostrva Jukatan. Uz pratnju stručnog vodiča obići ćemo i uživati u pogledu  na najbolje očuvani spomenik Majanskog naroda – čuvenu piramidu posvećenu Bogu Kukulkanu. Posle obilaska upućujemo se ka podzemnim izvorima vode – Cenotes i pravimo pauzu za kupanje, slikanje i uživanje u ovom nesvakidašnjem čudu prirode nastalom posle udara velikog asteroida. Povratak u Playu del Carmen u večernjim časovima. Noćenje.

11 – 15. dan: Playa del Carmen

Slobodno vreme za odmor i uživanje u čarima tirkizno plavog karipskog mora i fenomenalnih plaža Playe del Carmen. 4 noćenja.

15. dan: Playa del Carmen – Cancun – Budimpešta

Pakovanje stvari. Transfer do aerodroma  u Cancunu. Let za Budimpeštu sa presedanjem.

16. dan: Beograd

Dolazak u Budimpeštu i transfer do Beograda. Kraj putovanja.

Fakultativni izleti:

Xochimilco:

Ploveće pijace u južnom delu Meksiko Sitija. Uživaćete dok se ploveći uskim kanalima budemo mešali sa mnoštvom boja raznovrsnog cveća, voća i povrća u ovom jednistvenom delu grada, proglašenom za deo svetskog kulturnog nasleđa od strane UNESCO-a.

Teotihuacan:

Izlet u jedno od najpoznatijih svetilišta Azečkog naroda. Uživaćemo u pogledu sa piramida Sunca i Meseca na koje je još uvek dozvoljeno penjanje i otkrićemo nešto više o kulturi ovog drevnog naroda, a usput ćemo svratiti u obližnje selo i videti kako se od korena i lista biljke Agave prave šampon, sapun i naravno tekila i meskal uz obaveznu degustaciju.

Tulum:

Svega 60-ak km od Playe del Carmen nalazi se malo mesto Tulum koje možda i ne bi bilo toliko poznato da se na njegovom samom ulazu ne nalaze ruševine koje svedoče o prvom kontaktu španskih konkvistadora i lokalnih Majanskih plemena. Takođe, posle malog časa istorije, ostatak dana ćemo uživati u kupanju na neverovatnoj Paradiso plaži koja spada  u jedne od najlepših plaža Sveta.

Chichen Itza i Cenotes:

Celodnevni izlet do najpoznatijeg i najznačajnijeg mesta Meksičke istorije kao i jednog od najbolje očuvanih spomenika svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a – piramide boga Kukulkana u Čičen Ici. Upoznaćemo se sa životom i običajima Majanskog naroda, videti kako su posmatrali Svet, prognozirali vreme i predviđali događaje svojim kalendarom. U povratku pravimo pauzu za kupanje u neverovatnim podzemnim izvorima – Cenotes.

SMEŠTAJ:

Mexico City – Hostel 
Smešteni smo u hostelu u užem centru Mexico Citija u blizini centralnog gradskog trga Zocalo. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka poseduje zasebno kupatilo. Wi-Fi je besplatan i dostupan gostima smeštaja.

Isla Mujeres – Hostel Isleno ili sl: Smešteni smo u hostelu u turističkom delu Isle Mujeres, na oko 300m od plaže. Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4. Svaka soba ima zasebno kupatilo. Playa del Carmen – Hostel San Vicente ili sl: Smešteni smo u hostelu u širem centru Playe del Carmen, na oko 300m od plaže. Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4. Svaka soba ima zasebno kupatilo.

Meksiko Siti + Playa Del Carmen + Isla Mujeres

16 dana – avio

02.11 – 17.11.2018.

16.11 – 01.12.2018.

01.02 – 16.02.2019.

15.02 – 02.03.2019.

22.03 – 06.04.2019.

1699€

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

Aranžman obuhvata:

 •    Avio prevoz (Budimpešta – Meksiko Siti – Budimpešta);
 •    Avio prevoz (Meksiko Siti – Cancun – Meksiko Siti);
 •    Svi transferi prema programu;
 •    Sve aerodromske takse;
 •  4 noćenja u hostelu u centru Meksiko Sitija u 1/2, 1/3, 1/4, sobama, svaka soba ima sopstveno kupatilo;
 •    7 noćenja u hostelu u Playi del Carmen u 1/2, 1/3, 1/4, sobama, svaka soba ima sopstveno kupatilo;
 •    3 noćenja u hostelu u Isla Mujeresu u 1/2, 1/3, 1/4, sobama, svaka soba ima sopstveno kupatilo;
 •    Organizacija;
 •    Stručni vodič za sve vreme boravka.

Aranžman ne obuhvata:

 •    Individualne troškove;
 •    Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike;
 •    Troškove viziranja ( viza za Meksiko)
 •    Hranu

Napomene:

 • Ukoliko posedujete važeću američku turističku vizu, meksička viza vam nije potrebna.
 • Za srpske državljane meksička viza je besplatna.
 • U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
 • Prijave najkasnije 45 dana pre polaska.
 • Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.
 • Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.
 • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.
 • Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe, broj putnika po terminu je ograničen. Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

Meksiko – 16 dana

Daleka Putovanja

Cena
1699€