Budimpešta 2 noćenja 2018
Budimpešta dva noćenja
OD 75eur
Avio Karte

AVIO KARTE

Live a happy life

Putujte sa nama

ŠOPING U BEČU
Parndrof 30 €
SCS 40 €

ITALIJA -LETOVANJE

Arrow
Arrow
Slider

ZANZIBAR I SAFARI

11 dana

Zanzibar… samo ime zvuči egzotično ali ni približno dovoljno da otkrije misteriju, avanturu i uživanje koje vam može pružiti.

Spremite se da promenite poglede na svet nakon što samo u jednom danu vidite nezamislive različitosti koje su nerazdvojive u Afričkom svetu : snežno bele plaže, najfinijeg, praškastog peska i u moru sve nijanse plave i zelene boje, palme i prašume, ali i ogromno siromaštvo koje kao da ne pogadja domoroce. Preživećete kulturološki šok nakon upoznavanja sa prirodom ovog druželjubivog naroda koji se brani veselim bojama i pesmom ili kada kraj puta ugledate po kojeg usamljenog pripadnika Masai plemena. Izgubljeni u svetu gde je ‘Hakuna Matata’ jedini životni moto, u skladu sa njim dožive se i najjači hedonistički užici. Gde vam, ako ne na ‘ostrvu začina’, mogu ponuditi da pojedete ukusnije morske plodove ili ribu?

Savet je da zaboravite na sve što ste čuli ili mislili da znate o Zanzibaru i Africi i dozvolite sebi luksuz da ih samo čulima upoznate. Zanzibar je savršena ludorija koja razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Zanzibara sa usputnim presedanjima…

2. dan: Zanzibar

Dolazak na Zanzibar. Transfer do Stone Town-a i smeštanje u hotel u centru grada. Slobodno vreme za odmor. U popodnevnim satima upoznajemo grad koji je dom mnogim kulturama: Svahili, arapskoj, indijskoj, a prisutan je i uticaj zapadne kulture. Imaćemo priliku da vidimo kuću u kojoj je živeo Fredi Merkjuri, pevač čuvene grupe Queen, Palatu Čuda, Sultanovu palatu, Staru tvrdjavu, tržnicu robova, odnosno tamnice gde su čuvani robovi pre prodaje, Anglikansku crkvu i centar svih dešavanja za lokalce, mesto gde se na najbolji način upoznaje mentalitet naroda, Darajani pijacu. U večernjim satima sledi odlazak na Fordohani pijacu i uživanje u lokalnim specijalitetima poput školjki, lignji, sabljarki, hobotnica, zanzibarskih palačinki, indijskih hlebova, prženih banana…Povratak u smeštaj. Noćenje.

3. dan: Nungvi

Odlazak na sever ostrva do mesta Nungvi gde se nalazi jedna od najlepših plaža ostrva. Dan predvidjen za kupanje i uživanje u čarima Indijskog okeana. Zaslužili smo!  Šareni kokteli, ukusna hrana, egzotično voće uz prelepe boje mora, neba, oblaka i peska koje nas hrane i odmaraju. Šta više možemo poželeti? Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

4. Prison island (Changuu ostrvo)

Predlažemo Vam fakultativni odlazak do Prison island-a, koje je udaljeno nekih 6 km od Stone Town-a. Na idiličnom ostrvu nalaze se prostorije korišćene kao zatvor za kriminalce, a kasnije pretvorene u prostorije za karantin obolelim od žute groznice. Ostrvo je dom džinovskim kornjačama koje mogu da porastu i do jednog metra i žive duže od sto godina, a najstarija medju njima ima 192 godine! Prava je šteta ukoliko bismo propustili da se okupamo na prelepoj  peščanoj plaži ostrva i odmorimo u hladu stena i prelepog rastinja, ronimo i istražimo morske dubine koralnog grebena. Povratak u Stone Town. Noćenje.

5. dan: Farma začina

Slobodan dan ili sledi poludnevni fakultativni izlet do farme začina gde ćemo imati priliku da vidimo kako uzgajaju tropsko voće, orašaste plodove i začinsko bilje po kojem su čuveni: muskantni oraščić, crni biber, korijander, cimet, djumbir, kurkuma, vanila i drugi, da saznamo ko je kraljica, a ko kralj začina, vidimo kako se lokalni stanovnici uz pesmu penju na palmu neverovatnom brzinom, a potom degustiramo vodu i meso sveže ubranog, mladog kokosa, ručamo nacionalni specijalitet Pilau, začinjen raznim biljem. U povratku obilazimo čuvenu Mangapwani plažu. Povratak u Stone Town. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan: Kizimkazi/ plivanje sa delfinima, Jozani šuma

Dan rezervisan za celodnevni fakultativni izlet do ribarskog mesta Kizimkazi, na jugu ostrva, gde se nalazi  nekoliko škola za ronjenje sa delfinima. Nakon kraće vožnje brodom iz sela možemo videti delfine, prijateljski nastrojene i razigrane. Možete doživeti fantastično iskustvo i zaplivati sa njima. Posle plivanja i druženja sa delfinima odlazimo do Jozani šume, prepune crvenog mahagonija i mangroa, koja se prostire na preko 2500 hektara i  dom je retke vrste, endemskih crvenih Kolobus majmuna, koji se mogu videti još samo na Zanzibaru. U šumskom okruženju je i preko 50 vrsta leptira i 40 vrsta ptica.U povratku posećujemo fantastičnu Paje plažu, raj za kite surfere. Povratak u Stone Town. U večernjim satima sledi zajednički izlazak u neki od kafića ovog egzotičnog mesta. Predlažemo Kuću čaja, restoran u arapskom stilu, sa odličnom hranom i prelepom panoramom. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan: Safari blue

Slobodan dan ili fakultativni izlet Safari blue, koji nudi nezaboravno iskustvo i pravi užitak. Krećemo sa jugo-zapada ostrva, iz mesta Fumbe, tradicionalnim brodom dhow, ručno napravljenim od afričkog mahagonija. Naše prvo zaustavljanje je na peščanoj adi odnosno Nakupendi, kako lokalci nazivaju to ostrvce, gde ćemo se kupati, osvežiti uz banane, pomorandže, kokos, passion fruit, mango i drugo tropsko voće. Posmatraćemo kako ovaj komad raja polako nestaje pod Indijskim okeanom. Koristimo priliku da obidjemo koralni greben gde ćemo plivati, roniti i uživati u bogatom morskom svetu Indijskog okena. Nastavljamo prema Kwale ostrvu i ukoliko nas plima posluži,  imaćemo mogućnost da istražimo prirodnu lagunu ostrva okruženu mangroovim drvećem i plivati u  prelepom prirodnom okruženju. Zatim odlazimo na plažu Kawale, gde će nam ljubazni domaćini pripremiti ručak: pirinač sa sosom od povrća, ribu, gambore, lignje, hobotnicu, jastoge, krabe. Sledi odmor i kupanje na plaži, kupovina suvenira u mnogobrojnim radnjama i šetnja do Baobab drveta, za koje se smatra da je staro preko hiljadu godina. Krećemo nazad prema Fumbi ali ovoga puta umesto zvuka motora, prepuštamo se zvuku vetra i talasa jedreći indijskim okeanom. Transfer do Stone Town-a. Noćenje.

8-10. dan: Dar es Salam + Safari / Stone Town

Naredna tri dana predlažemo da provedete u obilasku najlepših plaža Zanzibara, pre svega na istočnoj strani ostrva, gde ćete se u potpunosti prepustiti čarima ovog komada raja na zemlji. Bele peščane plaže, tirkizno plava boja vode ili ukoliko ste za akciju, sledi trodnevni fakultativni izlet do Dar es Salama+ Safari u nacionalnom parku Mikumi. Mikumi se nalazi u kopnenom delu Tanzanije, na putu izmedju Dar es Salaama i Iringa. Dobrodošli u kraljvstvo lavova! Imaćete priliku da u divljini Mikumi-ja vidite zebre, žirafe, impale, slonove, gnuove, bafale, nilske konje, krokodile, gnezda termita, hijene, divlje mačke, a nadamo se i samog kralja i kraljicu – lavove. Po povratku iz nacionalnog parka upoznaćemo se sa Dar es Salamom i probati raznorazno voće, povrće i morske plodove na pijacama i restorančićima ovog lučkog grada.

10. dan: Zanzibar – Beograd

Pakujemo stvari, šetamo Stone Town – om, kupujemo suvenire, začine i predlažemo zajednički odlazak do Zanzibar coffe house– a, gde možete omirisati, popiti i kupiti najbolju kafu na ostrvu i prisustvovati prezentaciji o gajenju, obradi i pečenju vrhunske arapske kafe. Obogaćeni novim iskustvom i napunjenih baterija krećemo prema aerodromu u dogovoreno vreme. Polazak aviona za Beograd sa usputnim presedanjem. Hakuna matata!

11.dan: Beograd

Dolazak na mesto polaska i sa osmehom na licu planiramo sledeće  putovanje.

SMEŠTAJ:

Zanzibar: Tausi Palace Hotel 4* se nalazi u širem centru i turističkom delu Zanzibara-a (Stone Town), u kome se nalaze tržnice, kafići i poseduje mnoge druge pogodnosti u kojima turisti uživaju. Hotel poseduje restoran i terasu na krovu sa koje se pruža panoranski pogled na Stone Town. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa kupatilom. Sobe su dekorisane u Zanzi stilu i poseduju sat TV i wi-fi internet.  

 

Napomena: Hotel Tausi Palace koji se nalazi u centru Stone Town-a smo izabrali i preporučujemo ga ukoliko želite da kroz izlete upoznate celi Zanzibar, kao idealno locirani hotel, kao i zbog noćnih izlazaka i šetnji. Ukoliko želite poslednjih nekoliko dana da provedete na plaži u miru i tišini, možemo vam ponuditi nekoliko plažnih smeštaja u zavisnosti od termina putovanja. Oko smeštaja na plažama skoro da i ne postoji noćni život. Kontaktirajte nas za više informacija.

ZANZIBAR I SAFARI

11 dana / Sigurni polasci!

13.09. – 24.09.2018. – još 8 slobodnih mesta

21.09. – 02.10.2018. – još 9 slobodnih mesta

05.10. – 17.10.2018. – još 10 slobodnih mesta

03.11. – 15.11.2018. – još 7 slobodnih mesta

17.11. – 29.11.2018. – još 9 slobodnih mesta

04.01. – 14.01.2019. – još 10 slobodnih mesta

08.02. – 18.02.2019. – još 12 slobodnih mesta

17.02 – 28.02.2019. – još 9 slobodnih mesta

27.02 – 09.03.2019.

03.03 – 14.03.2019.

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 

 1299€ 

Aranžman obuhvata :

 •  Avio prevoz (Beograd – Zanzibar – Beograd) sa svim avio taksama
 • Svi transferi prema programu
 • Smeštaj u hotelu 4* po planu i programu puta u 1/2 i 1/3 sobama s uključenim doručkom (buffet – švedski sto)
 • Organizacija
 • Stručno vodjstvo puta / predstvanik agencije

Aranžman ne obuhvata:

 • Trošak vize – plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)
 • Individualni troškovi
 • Napojnice
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Hrana
 • Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe, broj putnika po terminu je ograničen. Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

 • U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
 • Agencija garantuje cenu ukoliko putnik isplati ceo iznos za avio karte. Nakon kupovine, karte je nemoguce refundirati.
 • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

Zanzibar i Safari

Daleka Putovanja

Cena
1299€