Avio Karte

AVIO KARTE

Live a happy life

Putujte sa nama

ŠOPING U BEČU
Parndrof 30 €
SCS 40 €

ITALIJA -LETOVANJE

Arrow
Arrow
Slider

TAJLAND  – BANGKOK + KOH PHANGAN

15 dana – avio / Sigurni polasci!

19.03 – 02.04.2018. – još 4 slobodna mesta

02.04 – 17.04.2018. – još 6 slobodnih mesta

20.04 – 06.05.2018. – još 5 slobodnih mesta

Thailand (Prathet Thai) doslovce znaci “zemlja slobodnih”. Glavni grad je Bangkok (Krung Thep) sto znači” grad andjela “. Tajlandska kraljevina leži u srcu jugo-istočne Azije graniči se na severu i severo- istoku sa Laosom,Burmom na severo-zapadu, Andamanskim morem na zapadu,Kambodžom i Tajlandskim zalivom na istoku i Malezijom na jugu. Thai zauzima površinu od 513.115 kvadratnih kilometara,slično kao i Francuska, i proteze se 1.620 km od severa do juga i 775 km od istoka na zapad.

Sawadee je univerzalni pozdrav dobrodošlice i prva reč koju ćete čuti prilikom iskrcavanja na bangkoški aerodrom. Prvih nekoliko dana rezervisano je za obilazak ogromnog grada Bangkoka sa preko 10 miliona stanovnika. Razgledaćemo najlepše i najznačajnije budističke hramove u toku dana i i uživati u ludoj atmosferi klubova u Bangkoku noću. Uplivaćemo u reku opuštenih i posebnih ljudi iz svih krajeva sveta.

Obogaćeni ovim novim iskustvima spuštamo se na jug Thailanda ka ostrvu Koh-Phan-Gangde je organizovan smeštaj u bungalovima na samoj obali mora. Šarena flora i fauna mora i šume palminog drveća oduzeće vam dah, a more prepuno riba vam otvara mogućnost za noćni ribolov.

Predlažemo vam da iznajmite džipove ili motore koji su dostupni po neverovatno povoljnim cenama (džip od 12€ dnevno i motor od 3€ dnevno) i obiđete celo ostrvo. Unutrašnjost ostrva išarana je vodopadima, palmama i selima odsečenim od sveta, a više od 20 peščanih plaža nam garantuje da se nećemo gurati za mesto pod suncem. Mogućnost kampovanja na pustim ostrvima u čarobnom Marine park-u koji se nalazi u blizini ostrva. Nakon završenog uživanja na ostrvu, povratak u urbanu džunglu – Bangkok. Preporučujemo šoping i opremanje od glave do pete. Koristimo preostale dane, ne bi li ukrali još malo budističke energije i još…

PRESTONICA

Fascinantan, zaprepašćujuci sa ekslpozijom svetlosti i boja, smatra se najkosmopolitskim gradom jugo-istočne Azij. Bangkok je istovremno i najveća tajlndska riznica, centar duhovnih i kulturnih vrednosti, politički, komercijalni, obrazovni i diplomatski centar Kraljevstva. Grad je proglašen za prestonicu Tajlanda 1782. godine od strane prvog monarha iz Dinastije Chakri, kralja Rama I. Smešten u srcu Tajlanda, ispresecan kanalima i tokom reke Chao Phraya – Kraljevska Reka – Bangkok se lagodno širi po Centralnoj ravnici. Sa preko 10 miliona stanovnika, Bangkok je metropola u kojoj se harmonično sreću tradicionalno i moderno, grad sa mnoštvom pagoda pored kojih izrastaju elegantni neboderi od čelika i stakla. Mnogo toga treba videti u Bangkoku; palate, svetilišta, muzeje…Jedna poseta ovom gradu nikako nije dovoljna, ali omadjijan njegovim čarima, večno ćeš želeti da ponovo dodješ.

KLIMA

U Tajlandu vlada tropska klima sa tri godisnja doba: leto, koje traje od marta do maja, kisni period od juna do septembra i prohladni period od oktobra do februara. Prosečna godišnja temperatura u Tajlandu je 28 stepeni C, varirajuci u Bangkoku od 30 stepeni u aprilu, do 25 stepeni u decembru.

STANOVNIŠTVO

Tajland ima preko 60 miliona stanovnika.Pored Thai naroda koji čini 80% stanovništva prisutni su Kinezi sa oko 10%, Malajci sa oko 4% kao i manje laoske, monske, kmerske I indijske etničke grupe.

RELIGIJA

U Tajlandu budizam je više od religije i u stvari predstavlja način života. Budina učenja su sa svetošću poštovana od strane 93% stanovnika, a budistički kaludjeri uživaju bezgranično poštovanje. Pored propovedanja budine doktrine , kaludjeri su i savetnici onima koji im se obraćaju tražeći pomoć u razrešavanju svakodnevnih problema. Jedino vlasništvo kaludjera je njihova mudrost, posuda za jelo koje primaju od vernika, kaludjerska odeća i igla za njeno održavanje, filter za vodu i odeća za kišni period. Poštovanje prema kaludjerima ne dozvoljava ženama da ih dotaknu ili pak lično daruju. Uobičajeno je da žene, poklone namenjene kaludjerima, ostavljaju na zemlji u njihovoj blizini. Ženama je dozvoljeno da se mole u svetilištima, da učestvuju u procesijama da prinose cveće i mirisne štapiće na oltarima svetilišta. Prisustvo žena u religioznom životu je na neki način ograničeno, ali zato muškarci imaju pravo da se zakaludjere još od svoje sedme godine. Većina mladih provede najmanje jedan kišni period u manastirima da bi ušli u red odraslih. Odrasli, s vremena na vreme dolaze u manastire gde borave odredjeno vreme živeći uz kaludjere.

TAJLANDSKA KUHINJA

Tradicionalna tajlandska jela su izuzetno ukusna, ali istovremeno i jako zacinjena i pikantna. Ukoliko ne napomenete da vaše jelo bude manje ljuto ,”spicy”, nakon dva –tri zalogaja osetice potrebu za jednom cisternom vode I pride jednim buretom piva. I pored svega, zahvaljujući začinima koji se koriste u pripremi jela, naročito ljuta paprika, đumbiri i zeleni limun, tajlandska hrana je vrlo zdrava .Kazu da tajlandska jela oslobadjaju disajne puteve i stimulisu aktivnost digestivnih organa. Neizostavno uz svako jelo biće poslužen i pirinač koji pored izuzetnog ukusa ima i funkiciju da ublažava ljutinu posluženih jela. Pića koja Vam preporucujemo su tajlandsko pivo, caj i prirodni voćni sokovi. Sa sigurnošću možemo tvrditi da je Tajland domovina egzotičnog voća. Uzgajano sa mnogo pažnje, čak slavljeno u okviru pojedinih fascinantnih tajlandskih praznika, voće je ponos Tajlanđana. Na svakom uglu mozete naći tezge prepune voća facinantnih boja, miria i ukusa. Pored “banana”-nardzi, mandarina , oubičajenih banana, ananasa, manga, papaja i kokosovih oraha možete pronaći jos mnogo drugih vrsta egzotičnog voća koje retko stize na evropske pijace.

TRADICIONALNA MASAŽA

U Bangkoku, kao i svuda u Tajlandu, saloni za masažu su postali jedna vrsta nacionalnog amblema. Otići iz Tajlanda, a ne oprobati uživanje u čuvenoj tajlandskoj masaži je kao da si otišao iz Italije a picu nisi probao. Tehniku tradicionalne masaže Bramani su vekovima razvijali uspevajući da metodama,koje se danas smatraju klasičnim, odstrane fizicki umor akumuliran pri dugim meditiranjima. Ukoliko želite da prodrete u tajne Thai masaže, možete pohadjati kurs za početnike koji traje 2 nedelje i košta 120 dolara. U Bangkoku postoji preko 150 škola gde se mogu upisati ovakvi kursevi.Najpoznatija škola tajlandske masaže je svakako u svetilištu What Pho. U specijalizovanim centrima, profesionalno obavljena masaža je prava blagodet.Cena za tretman od 2 sata varira od 4 do 15 dolara.

KAKO DA SE PONAŠAMO

Stanovnici Tajlanda se ne pozdravljaju stiskom ruke ,već spojenih dlanova u visini grudi usmerenih naviše, kao pri molitvi, i blagim naklonom glave. Ovaj pozdrav se zove wai.Uobičajeno je da prvo mlađe osobe pozdravljaju starije na što ovi otpozdravljaju. Smatra se nevaspitanošću da usmerite nogu prema nekoj osobi. Stoga vam preporucujemo da takve gestove ne radite kada sedite pored nekog. Ne dodirujte glavu Tajlanđanina. Ne činite to ni makar kao prijateljski gest. Javno pokazivanje nežnosti izmedju muškarca i žene nije prihvatljivo. Uobičajeni naziv za “gospodin” ili “gospodja” na tajlndskom jeziku je Khun. Unošenje ili korišćenje droga u Tajlandu se kaznjava vrlo strogo. Za posetu religioznim mestima i svetilištima se preporučuje sto pristojnija odeća koja pokriva što veći deo tela. zbegavajte šorceve, otvorene sandale, dekoltiranu i odeću bez rukava.

NACIONALNA MONETA I KURS

Tajlandska nacionalna novčana jedinica se naziva Baht.Ona sadrzi 100 podjedinica koje se nazivaju Satang.

1 USD = 34.1219 THB

Zamenu novca mozete vršiti kako u bankama tako i u mnogobrojnim menjačnicama u svim većim gradovima i turističkim centrima počevši od 9 pa do 20h. Preporučljivije su krupnije novćanice, 100 i 50 USD, jer je kurs znatno povoljniji.

KREDITNE KARTICE

Sve poznatije kreditne kartice kao sto su American Express, Diners, MasterCard i Visa su prihvacene u hotelima, restoranima i velikim robnim kućama. Travel čekovi mogu biti inkasirani u svim bankama kao i menjačnicama. Preporučljivi su cekovi u americkim dolarima, dok se za druge monete preporučije zamena u Bangkoku.

Ejmi ima samo tri godine, voli da se igra, skače i brčka u vodi. Ali ona nije dete, nego slonče koje sa svojim najboljim prijateljem i mahutom Pukarom bezbrižno provodi dane u toplom Tajlandu. Njeni preci su pre samo dva veka slobodno lutali džunglama južne i jugoistočne Azije, a danas ona i nekoliko hiljada njenih rođaka opstaju zahvaljujući entuzijazmu prirodnjaka i turista koji ih smatraju velikom atrakcijom, ali ne znaju uvek na koji način da im priđu.

Nekada su slonovi korišćeni u ratnim pohodima, za prenos građe i prevoz ljudi. Još od starih vremena postali su deo folklora i narodnih pesama, a našli su svoje mesto i u religiji, posebno u hinduizmu. Ne čudi zato što je bog Ganeš, s telom čoveka i glavom slona, obožavan kao znak sreće, zdravlja i prosperiteta. Najčešće greške turista

Slonovi rado pristaju da ih turisti timare, kupaju i maze. Ipak, treba im prilaziti sa puno opreza, jer su, u suštini, divlje životinje. Najveća greška koju turisti prave jeste što bukvalno maltretiraju mladunce, iako misle da se tako samo zabavljaju. Slončićima prilaze bez prisustva dresera, skaču im na leđa, vuku ih za uši kako bi napravili što zanimljiviju fotografiju, a majka slonica, logično, odmah se uznemiri i staje u zaštitu deteta. Zato treba biti na oprezu i nikad ne ostajati sa slonovima bez dresera. Oni slušaju samo njegove komande. Slonovi su sada jedna od glavnih atrakcija i zaštitni znak turizma toplih azijskih zemalja. Nigde na kugli zemaljskoj turista neće biti u prilici da tako blizu priđe ovim veličanstvenim životinjama, jaše ih i poigra se s njima. Ali i zato su potrebni predznanje i kultura ponašanja.

U Indiji ih smatraju domaćim životinjama još od prastarih vremena. Pripitomljeni slonovi počinju trening kada napune tri godine. Žive pod zaštitom svog mahuta koji je, pored majke, najvažnija osoba u njihovom životu i ima najviše uticaja na njihov razvoj. Njih dvoje će tokom godina treninga, ali i druženja, razviti uzajamno verovanje i ljubav. Zato će mahut moći da kontroliše slona prostim verbalnim komandama i dodirom, a ponekad će biti dovoljan samo pogled.

Porodice koje odgajaju slonove, bilo na Tajlandu ili u Indiji, generacijama prenose ovo znanje s kolena na koleno, a životinje se tretiraju kao rod najrođeniji. Zato i ne čudi što im u glavnom gradu Radžastana, Džajpuru, svake godine tradicionalno priređuju čuveni festival. Nakinđureni slonovi se šepure gradskim ulicama dok ih oduševljena publika pozdravlja. I baš u vreme festivala mladi mahut Radža svog slona je prvi put neobično lepo ukrasio.

– Slonovi su svete životinje, a svoju slonicu Šivu volim kao svoju porodicu – oduševljeno priča ovaj dečak. Ovom rečenicom se tek shvata kakav se odnos razvija između mahuta i slona. Neki bi čak rekli da se telepatski razumeju.

Nešto severnije, u brdovitom Nepalu, pripitomljeni slonovi se koriste za ekskurzije kroz džunglu i zabavu turista u nacionalnim parkovima i rezervatima. Nepalci su im, međutim, pronašli i jednu novu ulogu. Svake godine se u ovoj zemlji održava svetsko prvenstvo u slonovskom polou, prestižno takmičenje na koje se dovode slonovi iz celog sveta.

Ali, možda nigde u ovom delu sveta slonovi nisu tako popularni kao na Tajlandu. Oni su važan deo tamošnje kulture i načina života. Tradicionalni su simbol kraljevske snage, esencijalni deo budističke umetnosti i arhitekture i duhovni mentor ljudima u svim životnim putevima, pa su svoje mesto našli i na kraljevskoj zastavi. Pošto su inteligentni, imaju neverovatan osećaj za ritam, a ni njihova masa im ne smeta da se često njišu po taktu muzike. Zato su glavni zabavljači na brojnim festivalima. Ovo nije jedini njihov talenat. Slonovi na Tajlandu igraju redovno fudbalske utakmice. Neverovatno zanimljivo je gledati životinje teške pet tona kako trče i šutiraju ogromnu loptu. Jeste da slonovima upravljaju ljudi, ali oni stariji slonovi, koji dugi niz godina igraju fudbal, znaju svaki gol da proslave na sebi svojstven način.

Koliko su cenjeni na Tajlandu govori i praznik koji se proslavlja njima u čast. To je Nacionalni dan slonova, koji se svake godine održava na ulicama Čang Maija, najvećeg grada u unutrašnjosti zemlje. Tada se priređuje velika gozba za sve slonove, koji posle toga defiluju gradom. Ljudi se prema njima odnose kao prema bogovima i kraljevima.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let  do Bangkoka sa usputnim presedanjem.

2. dan: Bangkok

Dolazak u Bangkok. Transfer do guest house-a koji se nalazi u Khao San Road regiji. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Bangkok. Upoznavanje sa thailandskim specijalitetima, običajima i kulturom. U popodnevnim satima u dogovoru sa vodičem , šetnja po Khao San Roudu i odlazak do druge najviše zgrade u Bangkoku- Baiyoke Sky (84. sprata) sa koje se pruža neverovatna panorama grada. Predlažemo vam da pre spavanja isprobate neku od mnogobrojnih tajlandskih masaža u blizini smeštaja, kako biste se odmorili od putovanja. Noćenje.

3. dan: Bangkok

Fakultativno razgledanje Bangkoka sa reke Chao Praya. Vozićemo se tradicionalnim tajlandskim long tail čamcima, videćemo stari deo Bangkoka i kako se odvija život na vodi, proći pored muzeja kraljevskih brodića i saznati na koji način se stanovnici ovog neverovatnog grada brane od mogućih poplava. Nakon krstarenja odlazimo do najstarijeg hrama u Bangkoku – Wat Arun (hram zore).  Upoznajemo se sa budizmom – religijom ljubavi, pravimo nesvakidašnje fotografije i uživamo u lepoti hrama. Po završenom obilasku Wat Aruna odlazimo do hrama Wat Pho. Hram je poznat po statui lezećeg Bude koja je duga 46 metara. Obilazimo hram i divimo se njegovoj prelepoj bašti, nakon čega pešice nastavljamo ka Grand palace-u.

Spektakularna Kraljevska palata pružiće nam uvid u impozantnu arhitekuru i sjaj Tajlanda. Godinama je služila kao rezidencija tajlandskih kraljeva, a u sklopu njenog kompleksa nalazi se i  Wat Phra Kaew, hram čuven po statui smaragdnog Bude. Nakon završenog razgledanja, slobodno vreme. U večernjim časovima predlažemo vam odlazak do Pat Pong-a , jedan od najinteresantnijih kvartova Bangkoka, gde nećete verovati svojim očima šta vidite, ili odlazak do Asiatique-a, dela grada koji se nalazi na samoj obali reke prošaran raznim restoranima i prodavnicama. Obavezno posetite i Calypso show, čuveni kabare u kome glavnu ulogu igraju transrodne osobe.  Noćenje.

4. dan: Bangkok – Suratthani – Koh Phan Gan

Pakujemo stvari, ostavljamo ih u locker-room-u i koristimo slobodno vreme do polaska autobusa za ostrvo Koh Phan Gan za shopping i odmor. Noćna vožnja… (MOGUĆNOST  DOPLATE  ZA  AVIO  PREVOZ  DO  OSTRVA  UZ JOŠ JEDNO NOĆENJE U BANGKOKU – odlučiti se pre polaska u agenciji).

5. dan: Koh Phan Gan

U jutarnjim satima dolazak u mesto Suratthani, odakle polazi brod za Koh Phan Gan. Brod prolazi pored velikog broja ostrva i samo nagoveštava šta nas čeka tamo negde. Dolazak na ostrvo u popodnevnim časovima. Transfer do bungalova, smeštanje, klopa… i zabava može da počne…

5 – 12. dan (7 noćenja)Koh Phan Gan

Ostrvo Koh Phan Gan poznato je po neponovljivoj energiji, fantastičnoj prirodi, prelepim plažama, ali i sadržajnom noćnom životu. Unutrašnjost ostrva išarana je vodopadima, palmama i selima odsečenim od sveta, koje je najbolje istražiti iznajmljenim motorićima ili džipovima. Zujaćemo po svim mogućim plažama i vodopadima, ići ćemo na jahanje slonova, meč tajlandskog boxa, a možemo i na treking. Smejemo se svaki dan, po ceo dan! Na ostrvu nećete videti hotele sa mnogobrojnim zvezdicama, niti velike tržne centre. Svakodnevno ćemo uživati u mirisu i ukusu tropskog voća i odmarati telo i duh uz tajlandsku masažu.

Na ostrvu ima dovoljno interesantnih stvari da, ako planirate da se odmorite, nešto morate da propustite. Organizovan je i fakultativni izlet brodićem u Marine park, nacionalni park nedaleko od Koh Phan Gana, koji je sačinjen od 42 ostrva (jednodnevni izlet/trip). Nenaseljena ostrva sa netaknutom prirodom dozvoliće nam da biramo puste, rajske plaže, da se slikamo sa majmunčićima, da probamo snorkling okruženi mnoštvom šarenih ribica koje će nam jesti iz ruke. Postoji mogućnost obilaženja susednih ostrva Koh Tao i Koh Samui , ronjenja  i još mnogo, mnogo toga….

12. dan: Koh Phan Gan – Suratthani – Bangkok

Pakujemo se i sa velikim osmehom na licu napuštamo ostrvo. Vožnja brodom do Suratthanija, ukrcavanje u bus i polazak za Bangkok. Noćna vožnja… (MOGUĆNOST  DOPLATE  ZA  AVIO  PREVOZ  DO  OSTRVA UZ JOŠ JEDNO NOĆENJE NA OSTRVU – odlučiti se pre polaska u agenciji)

13. dan: Bangkok

Dolazak u Bangkok u jutarnjim časovima. Transfer do guest house-a i slobodno vreme za šetnju, klopu i šoping – pokloni, suveniri i ostale drangulije, oduzeće vam ceo dan. Želimo da vaše slobodno vreme iskoristite na najbolji mogući način i upoznate sva lica Bangkoka. Predlažemo vam odlazak do jednog od najdužih bulevara na Tajlandu – Sukhumvit-a, koji predstavlja komercijalni centar Bangkoka, ispunjen svetskim lancima hotela, raznoraznim barovima i restoranima kao i šoping molovima ili Silom-a, koji prikazuje kosmpolitsku stranu Bangkoka. Oduševiće vas moderna arhitektura i shvatićete zašto je Bangkok jedna od svetskih metropola. Posetite šarenu Kinesku četvrt i odmorite se od buke u Lumpini parku, ukoliko imate sreće ugledaćete velike Varan guštere. Noćenje.

14. dan: Bangkok

Posle doručka fakultativni, poludnevni izlet – obilazak  voz pijace i plutajuće pijace. Voz pijaca je jedinstvena lokalna tržnica, gde se prodaje voće, povrće, meso, riba, začini. Pijaca se nalazi sa strane zelezničkih šina i tokom dana voz prolazi 8 puta i tada prodavci moraju da pomeraju svoje tezge, tende, a kupci da se pomere kako bi voz prošao. Izlet nastavljamo ka plovećoj pijaci. Očaraće vas mnoštvo brodića pretrpanih egzotičnim voćem, začinima i suvenirima. Cenjkamo se i kupujemo ono što nam treba i što nam ne treba, uživamo u ukusima raznolikog voća i pravimo nestvarne fotke okruženi long tail brodićima i simpatičnim bakicama koje se na njima nalaze. Povratak u Bangkok. Slobodno vreme za finalni šoping i šetnju Khao San road-om i uživanje u tajlandskim specijalitetima. U večernjim časovima napuštamo sobe i krećemo put aerodroma…

15. dan: Bangkok

U ranim jutarnjim časovima let za Srbiju sa usputnim presedanjem. Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima gde sa osmehom na licu planiramo sledeće putovanje.

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI:

Bangkok sa reke + kraljevski Bangkok:

Ovaj jednodnevni izlet počinje krstarenjem kanalima Bangkoka „normalan“ život reke Chao Praya i do pola poplavljene sojenice na reci oduzeće Vam dah. Primetićete neverovatnu količinu energije koju Tajlanđani, često uzaludno, troše da se zaštite od vode.
Posetićemo Wat Arun, Hram zore i najstariji hram u Bangkoku. Hram je potpuno obložen keramičkim i porcelanskim pločicama koje prilikom izlaska i zalaska sunca prelamaju svetlost i čine ovaj hram magičnim i posebno interesantnim zaljubljenicima u fotografiju.

Posetićemo i hram Wat Pho, jedan od najznačajnijih i najinteresantnijih hramova u Bangkoku u kome se nalazi škola tradicionalne Tajlandske masaže i statua ležećeg Bude dugačka 40 metara. Čućemo neverovatnu priču o nastanku ove megalomanske tvorevine koja će Vam dati odgovor na pitanje koliko Tajlanđanima znači budizam.

Poseta Kraljevskoj palati – Grand Palace, koja je epicentar kraljevskih ceremonija počevši od rodjenja, preko raznih prijema i slavlja, pa sve do sahrana. Svaki deo Tajlandske kulture i istorije je, na neki način, predtavljen u okviru kraljevske palate tako da je ovo mesto gde ćete najbolje shvatiti Thai kulturu i sistem vrednosti. U kompleksu palate se između ostalog nalazi hram smaragdnog Bude koji je izgrađen od najvećeg komada smaragda na svetu kako bi se ceo svet se divio njegovoj figuri.

Pijaca vozova + Ploveća pijaca 

Poludnevni izlet do voz pijace, jedinstveni lokalni market-  pijaca koja se nalazi na voznim šinama. Voz prolazi 8 puta dnevno i na svaki signal da voz dolazi, prodavci haotično pomeraju tezge, sklapaju tende i suncobrane kako bi oslobodili prolaz da voz prodje. Pošto voz prodje, prodaja se vraća na šine. Zato se ova pijaca još zove i kišobran pijaca. Dalje nastavljamo do ploveće pijace, gde ćemo imati priliku još jednom da vidimo kako se nekada odvijao život na vodi i prodaja. Uživaćemo u specifičnoj atmosferi i vožnji malim čamcem kroz selo. Očaraće vas brodići prepuni šarenog tropskog voća, raznih začina i suvenira. Nakon ploveće pijace vraćamo se u Bangkok.

Povratak u prošlost –  Ayuthaya

Ayutthaya je drevni grad na oko 80km od Bangkok-a koji je pre 400 godina bio prestonica Tajlanda. Preko 40 hramova ukrašavalo je ovaj kraljevski grad koji je nakon pohoda Burmanaca spaljen i demoliran. I pored varvarskog pustošenja, Ayutthaya je sa svojim ruševinama i dalje lepa i sada ima novu dimenziju kojoj svi posetioci s oduševljenjem prilaze. Posetite tradicionalnu tajlandsku kuću, jašite slonove koji će za Vas odigrati posebno spremljen ples.

BANGKOK + KOH PHANGAN

15 dana – avio / Sigurni polasci!

19.03 – 02.04.2018. – još 4 slobodna mesta

02.04 – 17.04.2018. – još 6 slobodnih mesta

20.04 – 06.05.2018. – još 5 slobodnih mesta

 

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi)

Haad Son Resort  1250€ 1199€

(za prijave do 23.02.)

JB Hut Bungalows  1150€ 1049€

(za prijave do 23.02. i uplate avansa od min. 500€ cena je 999€)

(za uplate u celosti do 23.02. cena je 949€)

Aranžman obuhvata:

 • Avio prevoz (Beograd-Bangkok-Beograd)
 • Sve transfere po programu
 • Prevoz autobusom (klima, video, audio) na relaciji (Bangkok-Surathani-Bangkok)
 • Brod (sedište, klima) na relaciji (Suratthani-Koh Phan Gan-Suratthani)
 • Smeštaj po planu i programu puta u Guesthouse-u u Bangkoku (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom) i u bungalovima na Koh Phanganu (1/2 ili 1/3 sa kupatilom)
 • Organizacija i vodjenje puta
 • Stručni vodič za vreme boravka

Aranžman ne obuhvata:

 • Tajlandska viza – 40eur (državljani Srbije, Crne Gore, BiH i Hrvatske), 60eur (državljani Makedonije)
 • Individualne troškove
 • Fakultativne izčete i obilaske
 • Hranu
 • Doplatu za promenu prevoza unutar Tajlanda (avion – oko 65 eur po pravcu)
 • Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)

 

SMEŠTAJ:

BANGKOK:  New Siam II Guesthouse se nalazi u centru turističkog dela Bangkoka (kvart Khao San Road). Poseduje jednostavne dvokrevetne i trokrevetne  sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Smeštaj sadrži: Internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, restoran i bar.

KOH PHANGAN: 

a) Haad Son Resort 3* – nalazi se na zapadnoj obali Koh Phangan-a. Sobe i bungalovi su dvokrevetni i trokrevetni (delux). Veoma su udobni sa mogućnošću korišćenja besplatnog interneta. Svaka soba/bungalow ima sopstveno kupatilo i balkonski prostor. Sobe i bungalovi se nalaze na 50 metara od plaže na kojoj gosti mogu da uživaju u aktivnostima: Kajak, odbojka na pesku, ribolov. Restoran u okviru resorta nudi širok izbor Tajlandskih i specijaliteta zapadne kuhinje. Resort se nalazi na jednoj od najlepših plaža Koh Phan Gana odakle se može gledati fantastičan zalazak sunca koji uranja izmedju ostrva u more / Secret beach. Poseduje bazen, bilijar, restoran, i chill zonu.

b) JB hut bungalovi –  Smeštaj je lociran iznad plaže Haad Yao sa fantastičnim pogledom na more. Okružen je tropskim rastinjem i palmama. Resort poseduje restoran tajlandske i internacionalne kuhinje, usluga pranja veša, besplatni parking, bazen. Besplatan wi-fi internet dostupan je u zajedničkim delovima rizorta. Bungalovi su gradjeni u tajlandskom tradicionalnom stilu. Sobe/Bungalowi su jednostavni (basic) dvokrevetni svaki sa sopstvenim kupatilom, ventilator-om i garniturom za sedenje ispred bungalova (dve stolice i sto).

NAPOMENE:

 • U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
 • Prijave najkasnije 45 dana pre polaska.
 • Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.
 • Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.
 • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.
 • Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe, broj putnika po terminu je ograničen. Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

Tajland – Bangkok i Koh Phangan – 15 dana

Daleka Putovanja

Cena
1049€