Avio Karte

AVIO KARTE

Live a happy life

Putujte sa nama

ŠOPING U BEČU
Parndrof 30 €
SCS 40 €

ITALIJA -LETOVANJE

Arrow
Arrow
Slider

Pečuj je jedan od najlepših i najvećih gradova u Mađarskoj. Nalazi se na jugozapadu države i sedište je Baranjske županije. Brojni su spomenici iz duge i burne istorije duge nekoliko hiljada godina, od praistorije do savremenog doba. Smenjivali su se i ovde ostajali Kelti, Rimljani, Avari, Sloveni, Mađari, Turci, Nemci, Jevreji. Gradsko jezgro Pečuja je prava riznica starina i to je samo jedna znamenitost. Najvrednije i najpoznatije su praistorijske i rimske nekropole, džamija-crkva, minaret, katedrala, kula nekadašnje biskupske tvrđave, biskupska palata, nacionalno pozorište, najviša zgrada u Mađarskoj, zgrada osiguravajućeg društva, srpska pravoslavna kapela, franjevačka crkva, sinagoga, Pečujski univerzitet. Ono što nije u «muzeju» pod otvorenim nebom čuva se i izlaže u brojnim i bogatim muzejima. Za mnoge Pečuj je najpoznatiji po Žolnai porculanu i keramici. Vino se ovde proizvodi skoro 2000 godina, najpoznatiji prehrambeni proizvod je pečujsko pivo jake gorčine.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan Polazak iz Beograda oko 5.30 časova (tačno mesto i vreme biće poznato dva dana pred putovanje). Novi Sad kod Lokomotive u 6.30 časova. Putovanje do Pečuja, preko Hrvatske, sa usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti. Kratak predah u Mohaču, gradiću na Dunavu u čijoj okolini se nalazi mesto jedne od najvažnijih istorijskih bitaka Mađara i Turaka – Mohačke bitke iz 1526. godina. Dolazak u Pečuj – evropsku prestonicu kulture za 2010. godinu, razgledanje centra grada: Kiralj ulica, pozorište, Gradska kuća, Županijska kuća, Gazi-Kasim pašine džamije, muzeja Žolnaji (individualno, ulaznica oko 5 eur) i Katedrale. Smeštaj u hotel. U kasnim popodnevnim časovima fakultativno polazak za oblast Vilanj, razgledanje i fakultativa poseta vinskom podrumu sa degustacijom vina. Povratak u Pečuj. Noćenje.

2.dan Doručak. Slobodno vreme u Pečuju ili fakultativan odlazak u Harkanj banju – SPA DAN. Banja od 1823.godine radi kao poznato lekovito kupalište. Ovde izvire sumporna lekovita voda, koja obiluje mineralima, pogodna za lečenje bolesti. Harkanjska lekovita voda, jedinstvena u Evropi, izbija na površinu iz dubine od 50-70m, sa prosečnom temperaturom od 62oC. Slobodno vreme u banji za kupanje. Povratak u Pečuj. Noćenje.

3.dan Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak za Tihanj, etno-selo koje se nalazi na poluostrvu jezera Balaton. Obilazak barokne crkve i manastira iz XVIII veka. Nastavak putovanja za Vesprem, grad koji pleni svojom baroknom arhitekturom. Obilazak centra grada u pratnji vodiča. Nastavak putovanja za Sekešfehervar, jedan od najstarijih gradova Mađarske i nekadašnju drevnu prestonicu mađarskih kraljeva. Poznat je pod imenom Stolni Beograd. Razgledanje u pratnji vodiča. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u kasnim časovima.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 89 €

 

 U cenu je uključeno:

 • Smeštaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/2 + 1 sobama u Pečuju
 • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema prijavi
 • Obilasci prema programu
 • Vođstvo puta

 U cenu nije uključeno:

 • Fakultativan odlazak u Harkanj banju 5€ + ulaznica za banju 2900 forinti (oko 10€)
 • Obilazak oblasti Vilanj 5€ + degustacija vina u jednom od vinskih podruma 5€
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi
 • Rok za prijavljivanje za ovo putovanje 20.10.2016. ili do popune mesta.
 • Program je rađen na bazi minimum 40 putnika.
 • U slučaju promene na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo promene cene, programa putovanja ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pred put. 

Pečuj – Harkanj – Vilanj – Balaton – Vesprem – Sekešfehervar

City Break

Cena
89€