Budimpešta 2 noćenja 2018
Budimpešta dva noćenja
OD 75eur
Avio Karte

AVIO KARTE

Live a happy life

Putujte sa nama

ŠOPING U BEČU
Parndrof 30 €
SCS 40 €

ITALIJA -LETOVANJE

Arrow
Arrow
Slider

Ostrog, manastir Srpske pravoslavne crkve posvećen Svetom Vasiliju Ostroškom, se nalazi na planini Ostroška greda u Crnoj Gori. Pripada opštini Danilovgrad. U XVII veku ga je osnovao hercegovački mitropolit Vasilije, koji je u njemu i sahranjen. Manastir je obnovljen 1923.-1926. godine, nakon požara. Ostrog je jedan od najposećenijih manastira na Balkanu.

Crkva Sv. Vavedenja (donji manastir) je oslikana freskama pri kraju XVII veka. Crkvu Sv. Krsta (gornji manastir) je živopisao majstor Radul, tako što je prilagođavao freske prirodnom obliku stena. Oko same crkve se nalaze konaci. Između donjeg i gornjeg manastira je 2005. godine podignuta crkva svetog mučenika Stanka u kojoj se čuvaju njegove ruke. Mučenik Stanko Aleksić je bio čoban koga su Turci mučili i ubili jer nije hteo da im pokaže put kojim su njegovi protivnici pobegli. Kada su otkopali njegov grob, ruke su mu još uvek bile očuvane. 

 • 12.01-14.01,  19.01-21.01 ,26.01-28.01 
 • 1. dan – Polazak iz Beograda u 21 h sa parkinga preko puta Buvljaka na Novom Beogradu (blok 42). Sastanak putnika pola sata pre polaska autobusa. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora na Rudniku i Zlatiboru. 
 • 2. dan – Dolazak u manastir Kumanicu – Manastir Svetog Arhangela Gavrila, gde se čuvaju mošti Sv. Grigorija Kumaničkog. Nalazi se u dolini reke Lim i jedna je od retkih zadužbina Nemanjića u toj oblasti, koja je sačuvana i delimično obnovljena. Dolazak u manastir Morača, zadužbinu Stefana Nemanjića, sa crkvom posvećenom Presvetoj Bogorodici. U XVII veku je u manastiru podignuta crkva posvećena Sv. Nikoli. Po dolasku u manastir Ostrog, u popodnevnim satima, upoznavanje sa Donjim i Gornjim manastirom, uz mogućnost provođenja slobodnog vremena u razgovoru sa duhovnicima, kupovinu svete vode, svetog ulja, ikona, molitvenika, knjiga itd. Noćenje. 
 • 3. dan – Jutarnja služba u Gornjem manastiru u 6 h. Liturgija u Donjem manastiru u 8 h. Polazak sa Ostroga oko 10 h. Dolazak u Manastir Mileševa oko 14 h, zadužbinu Nemanjića posvećenu Vaznesenju Gospodnjem. Manastir je stekao najveći ugled i poštovanje prenošenjem moštiju Sv. Save iz Trnova. Nastavak puta ka Beogradu uz kraća usputna zadržavanja. Dolazak u Beograd u večernjim časovima (najkasnije do 23 h). Kraj programa.

Za sve dodatne informacije pozvati agenciju na sledeće brojeve telefona:
011/268-6369, 268-4446, 069/519-5605 063/841-1300

POLASCI PETKOM

CENA ARANŽMANA:

4.500,00 rsd (mini bus)

5.000,00 rsd (kombi)

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz mini busom
 • obilaske po programu
 • usluge pratioca grupe

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • prevoz taksijem od Donjeg do Gornjeg manastira na Ostrogu  (2 €) 
 • prenoćište u Donjem manastiru (5 €)
 • turističku taksu koja se plaća na licu mesta (1 €)
 • Svi putnici moraju imati važeće dokumente – ličnu kartu ili pasoš. 
 • Maloletna deca koja ne putuju u pratnji roditelja moraju imati saglasnost roditelja potpisanu i overenu u Sudu.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili u promenama tarifa prevoznika, organizator putovanja zadržava pravo izmene ugovorene cene. 
 • Organizator putovanja smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo obaveštavanja putnika o otkazivanju aranžmana i izmene programa najkasnije pet dana pre početka putovanja.
 • Program je rađen na bazi minimum 15 putnika. Usled nedovoljnog broja putnika, organizator ima pravo otkaza aranžmana, a uplaćeni novac može prebaciti za naredni polazak. 
 • Zbog velikog broja hodočasnika, koji dolaze u manastir, nismo u mogućnosti da garantujemo smeštaj u manastirskom konaku, koji je inače jako veliki, te Vas molimo da budete spremni za noćenje pod otvorenim nebom. Takođe, obroke za koje ćemo praviti pauze, morate unapred pripremiti. U vreme posta, molimo da u manastiru ne jedete mrsnu hranu. Razdaljina od Donjeg do Gornjeg manastira je 3 km. Molimo da u manastire ulazite pristojno odeveni, žene u suknjama a muškarci u dugim pantalonama i košuljama. Oni koji konače u Gornjem manastiru obavezno da ponesu ćebe, vreću za spavanje ili zimsku jaknu. 

Cena
35€