Avio Karte

AVIO KARTE

Live a happy life

Putujte sa nama

ŠOPING U BEČU
Parndrof 30 €
SCS 40 €

ITALIJA -LETOVANJE

Arrow
Arrow
Slider

Salcburg je četvrti po veličini grad u Austriji i leži na obalama reke Salcah, na severnoj granici sa Alpima. Blizina Alpa jedna je od turističkih atrakcija, ali je ipak najpoznatiji po svojoj istoriji. Salcburg je rodni grad kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, a koji ima mnoštvo drugih atrakcija.

Volfgangze (Wolfgangsee) je jedno od najlepših austrijskih jezera i poznato turističko mesto. U blizini je Sv. Gilgen gde se nalazi rodna kuća Mocartove majke.

Bad Išl (Bad Ischl) je svojevrsna ciljna tačka pri poseti austrijskim jezerima i beleži dugu istoriju turističke destinacije. Habzburška princeza Sofija baš u Bad Išlu je izlečila neplodnost. Kasnije je njen sin, car Franja Josif I, svake godine tamo provodio svoja leta. Svakako ne propustite da probate čuvene išlere u najpoznatijoj austrijskoj poslastičarnici.

Halštat (Hallstatt) se nalazi na samoj obali, u jugozapadnom delu istoimenog jezera, u austrijskom Salckamergut regionu, koji se proteže istočno od grada Salcburga. U ovoj regiji se nalazi i Halštat rudnik soli, najstariji na svetu.

PROGRAM PUTOVANJA:  

   02.04. – 06.04.2018.
   28.04. – 02.05.2018.

1.dan Beograd Polazak iz Beograda u 21h. Tačno vreme i mesto polaska biće poznato 2 dana pre putovanja. Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji, uz kratke usputne pauze za osveženje. 

2.dan Salcburg Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča. Obilazak Mocartovog rodnog mesta i jednog od najlepših gradova srednje Evrope pešice: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Helbrun palate i magičnih fontana, izgradjenih početkom XVII veka po nalogu princa Markusa Sitikusa kao letnja rezidencija, u podnožju planine Helbrun. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. 

3.dan Vofgangze – Bad Išl Doručak. Putovanje prema jednom od najlepših austrijskih jezera Volfgangze. Danas je to poznato turističko mesto zahvaljujući i tradiciji operete i slavnih hotela. Na Sv. Gilgenu se nalazi kuća Mocartove majke, a obići ćemo glavni trg, crkvu sv. Egidija, gradske većnice i stari hotel Post s oslikanom fasadom. Fakultativna vožnja brodom po jezeru (Sv.Gilgen- Sv.Volfgang). Nastavak putovanja ka Bad Išlu. U gradskom središtu možete posetiti jednu od najslavnijih poslastičarnica Austrije “Zauner“ i probati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po samom mestu. Slobodno vreme za šetnju ili kafu i kolače. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Halajn – Halštat Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Halajnu, drugom po veličini naselju u okolini Salcburga. Fakultativna poseta rudniku soli u trajanju od 1,5h ili slobodno vreme za šetnju. Znamenitosti gradića su kuća muzej kompozitora Franca Grubera, tvorca najpoznatije božićne pesme Tiha noć i Keltski muzej. Nastavak putovanja ka Halštatu – poznatom jezeru i jednom od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mestašca s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejsaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz 16. veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture, rudnik soli Halštat. U popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja autoputem kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku.

5. dan Beograd Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA: 159 EUR

sniženo 129 evra

Dete do 12 godina u pratnji 2 odrasle osobe ima popust 10e, doplata za 1/1 sobu 70 e (na upit) 

DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA 10 evra / minimum 4 putnika za transfer Polazak iz Užica (gradski stadion), Čačka (železnička stanica), Kragujevca (TC Roda), Batočine – doplata za transfer 20 evra / minimum 4 putnika

Polazak iz Zrenjanina – doplata za transfer 20 evra / minimum 4 putnika                                          

Hotel Hafnerwift 3* nalazi se u Halajnu, 30 min od centra Salcburga. Sobe su 1/2 i 1/2 + 1 saTWC, TV, mini bar, telefonom. www.hafnerwirt.com

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 

  • prevoz autobusom visoke turističke klase (klima/video i audio oprema) na navedenoj relaciji 
  • smeštaj u htl 3* u 1/2 i 1/2+ 1 sobama u okolini Salcburga na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) razgledanje prema programu usluge turističkog vodiča/pratioca tokom celog putovanja
  • troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 

  • individualne troškove 
  • putno zdravstveno osiguranje
  • fakultativan obilazak rudnika 25 evra (oko 1,5h, uključuje zaštitnu odeću, vožnju vozom, brodićem po jezercetu soli, toboganima, usluge lokalnog vodiča) 
  • fakultativnu vožnju brodićem (Sv. Gilgen – Sv. Volfgang – trajanje oko 40 min) 20 evra 
  • obilazak Helbrun palate i magičnih fontana 15 evra

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (minimum 35 putnika po izletu). Cena obuhvata troškove rezervacije, prevoza,parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Deca mladja od 4 godine ne mogu posetiti rudnik soli. Temperature u rudniku je 8 stepeni C, pa je potrebno poneti toplu odeću i odgovarajuću obuću. Obilazak rudnika nije moguć za osobe u invalidskim kolicima.

Zbog rezervacije i plaćanja unapred termina za fakultativne izlete neophodno je da se izjasnite u agenciji prilikom sastavljanja ugovora.

ZBOG NOVOG AUSTRIJSKOG ZAKONA U TURIZMU, NEOPHODNO JE DOSTAVITI KOPIJU PASOŠA NAJKASNIJE 5 DANA PRE PUTA.

Biserna jezera Austrije

City Break

Cena
129€